Chelner
Responsabilități:
Pregăteşte salonului pentru servire
Primirea clienţilor
Promovarea şi vânzarea produselor şi serviciilor restaurantului
Servirea mâncărurilor şi băuturilor
Asistarea clientului în timpul serviciului
Rezolvarea eventualelor reclamaţii
Încasarea contravalorii serviciilor prestate
Debarasarea spaţiului de servire
Să aibă noţiuni despre preparatele culinare şi băuturi
Să ştie normele de igienă alimentară
Să aibă cunoştinţe de limbi străine, suficiente pentru a înţelege ce-i cere clientul şi a descrie preparatele din meniu
Să ştie care sunt pretenţiile şi obiceiurile diferitelor segmente de clientelă în funcţie de naţionalitate, vârstă etc.
Să ştie care sunt specialităţile locale, tradiţionale şi cele pe care le promovează unitatea
Să cunoască tipurile de vin şi de băuturi în general
Să ştie normele de comportament specifice
Să cunoască tehnicile de promovare şi vânzare