Ce spun utilizatorii noștri?

Datorită platformei delucru.md, majoritatea utilizatorilor și-au găsit un loc de muncă potrivit abilităților, studiilor și aspirațiilor.

Darius

Eu chiar m-am bucurat să văd la delucru posibilitatea de ați crea un CV direct pe platformă. Se vede că s-a lucrat la model. Este tare fain că poți chiar și descărca CV-ul și candida cu el nu neapărat prin platformă. Good job, keep it up!

Dumitru

Un tool bun. Este util pentru cei care doresc să aibă un CV structurat. L-am utilizat pentru a face refresh la CV și mi-a plăcut. Îl recomand tuturor pentru a economisi timp și a face un CV aerisit. După părerea mea este cel mai bun instrument gratuit pentru creearea unui CV profesionist.

Eugen

Comod instrument. Mai ales că poți crea mai multe CV-uri simultan și pe toate le ai în același loc. Și așa devine simplu să aplici la joburi. Mi-a plăcut că după ce descarci CV-ul, acesta are o structură și design plăcut. Recomand!

Valeria

Un prieten mi-a recomandat acest site. Mi-a fost foarte ușor să-mi găsesc de lucru. Eu deja aveam un CV, dar am decis totuși să-mi mai fac unul direct pe site și să aplic la joburi cu el. Destul de comod. Foarte repede am primit feedback de la angajatori.

Sporește-ți șansa de a găsi un loc de muncă potrivit

Pe delucru.md poți crea rapid un CV care să convingă angajatorul că ești candidatul potrivit. Noi ne-am preocupat de toate detaliile, tu doar completează modelul pe care ți-l propunem.

Creează CV
img
Unde lucrează utilizatorii noștri?

Utilizatorii site-ului nostru obțin locuri de muncă în cele mai importante companii din țară

CV (Curriculum Vitae)

Informații utile despre cum scriem un CV convingător

Ce este un CV?

CV-ul este cel mai scurt și totodată cel mai cuprinzător mod de a-ți prezenta experiența profesională, abilitățile și alte informații relevante, care te vor ajuta să-ți găsești un loc de muncă. Practic CV-ul poate fi asemănat cu o carte de vizită ce conține informații extinse despre cine ești tu, ce poți face și cum poți fi util viitorului angajator. Fără un CV este aproape imposibil să-ți găsești de lucru, dacă nu ai un cumătru care să te ajute.c

Ce trebuie să conțină un CV sau care este structura acestuia?

Sunt două reguli  de care trebuie să ții cont atunci când elaborezi  un CV:

  1. Niciodată nu-l salva în format DOC, doar în PDF:
  2. CV-ul nu trebuie să conține mai mult de 2 paginii.

Acum, pe scurt despre cum ar trebui să structurezi un CV care să convingă angajatorul că ești candidatul potrivit:

  1. Numele / Prenumele
  2. Locul unde trăiești la moment
  3. Datele tale de contact, preferabil email și telefon
  4. Despre mine ( 2-3 propoziții despre tine și cel mai important un argument de ce ar trebui angajatorul să ia în calcul candidatura ta)
  5. Nu este obligatoriu: O fotografie cu tine (relevantă)
  6. Nu este obligatoriu: Link-uri către conturi relevante  (spre exemplu, LinkedIn, Facebook, Youtube etc.)
  7. Experiența ta profesională (ultimile 3 locuri de muncă). Dacă nu ai experiență, enumeră proiectele în care ai fost implicat la școală, ONG-uri etc. și rezultatele pe care le-ai obținut.
  8. Abilitățile (scoate în evidență abilitățile tehnice, cele ușoare, doar dacă acestea sunt potrivite jobului la care ai candidat)
  9. Educația (scoate în evidență ultima instituție de învățământ și/sau cursuri)
  10. Limbi străine (indică nivelul de cunoaștere a fiecărei limbi)
  11. Nu este obligatoriu: Hobby-uri. listează activitățile care te pasionează și cu care îți umpli timpul liber. 
  12. Nu este obligatoriu: Menționează dacă ai sau nu permis de conducere și categoria acestuia
  13. Recomandări: lasă datele de contact al unui angajator sau coleg de muncă de la fostul job, care ar putea spune o recenzie pozitivă despre tine.

Pentru ce tip de CV trebuie să optezi în dependență de experiența profesională.

CV-ul cronologic prezintă într-un mod secvențial cele mai recente activități și continua cu cele mai îndepărtate în timp. În cadrul acestui tip de CV nu este necesară menționarea tuturor experiențelor profesionale, mai ales celor nerelevante pentru postul vizat. Acest tip de CV nu-i avantajează pe cei care și-au schimbat des locul de muncă sau pe cei cu puțină experiență profesională. 

CV-ul funcțional: Acest format de CV este cel mai puțin folosit de către candidați, iar HR Managerii nu prea sunt familiarizați cu el. CV-ul funcțional se bazează mai mult pe abilitățile  candidatului nu și pe experiența profesională, cum ar fi la CV-ul cronologic. Acest tip de CV este recomandat celor care doresc o schimbare a carierei, sau a profilului de activitate, când se vrea o evidențiere a anumitor calități, care nu au fost folosite în experiența de până acum. Pentru așa format de CV pot opta și cei care nu au experiență profesională, dar au un set de abilități bine definite.

CV-ul combinat sau hybrid: Acest tip de CV este o combinație perfectă dintre CV-ul cronologic și cel funcțional. Formatul hybrid vă permite să puneți accent atât pe experiența profesională cât și pe abilitățile dobândite. Din câte cunoașteți un CV bun, nu trebuie să aibă mai mult de 2 pagini. Astfel dacă aveți o experiență profesională bogată, dar și un set mare de abilități, acest format de CV nu o să vă permită să adăugați alte secțiuni cum ar fi: voluntariat, traininguri, etc.. Dar despre toate acestea o să puteți discuta cu angajatorul la interviu.

Formatul de CV potrivit studenților: După cum probabil v-ați dat seama din descrierile de mai sus, CV-ul funcțional este cea mai bună opțiune pentru studenți. Nu vă faceți griji cu privire la lipsa experienței de muncă. Recrutorii știu că studenții nu au experiență profesională

Formatul funcțional oferă suficient spațiu pentru ca studenții să enumere experiențele educaționale și activitățile extracurriculare.

Studenții care au reușit să dobândească unele experiențe profesionale în timpul studenției, pot opta pentru formatul de CV hybrid.

Ce nu ar trebui să includem în CV?

Nu recomandăm includerea statutului social, orientării religioase, din motiv că, în baza lor apar discriminarea și părerile distorsionate despre calitatea aplicantului. De asemena, evită să incluzi poza, din aceleași motive (în cazul în care candidezi în străinătate, verifică inițial dacă poza e necesară. Spre exemplu, în SUA și UK poza nu se include, pe când în Germania și Franța, e necesară).

E corect sau nu să indic așteptările salariale în CV?

Dacă ai cerințe salariale categorice și nu ești deschis/ă spre negociere, atunci ai putea sa le menționezi. În acest caz însă, există riscul să pierzi anumite oportunități promițătoare.

Recomandăm ca discuția despre salariu să o lași pentru etapa de interviu, atunci când ai ocazia să-ți înțelegi mai bine rolul, compania și beneficiile pe care le oferă. Angajatorul, de regulă, are prevăzut un anumit spațiu bugetar pentru pozițiile vacante, dar chiar și acel spațiu poate fi uneori modificat, în cazul unui candidat foarte bun, iar valoarea ți-o demonstrezi cel mai bine în timpul interviului, și nu prin intermediul unui CV.

Ce abilități apreciază angajatorii?

Spiritul de inițiativă, capacitatea de învățare, curiozitatea, dorința de a produce rezultate și impact vizibil. Angajatorii apreciază când cineva vrea o carieră, nu doar un simplu job pentru a-și plăti facturile.

Trebuie să-mi fac mai multe CV-uri dacă vreau să candidez la joburi din diferite domenii de activitate?

Sigur! Nu atât numărul de CV-uri separate este important, cât ajustarea aceluiași CV la postul pentru care candidezi, cu utilizarea cuvintelor-cheie corespunzătoare și cu includerea rezultatelor măsurabile. 

Angajatorul vrea să identifice cât mai multe afinități între profilul pe care îl caută și CV-ul tău.

Cum mă asigur că CV-ul meu va fi citit?

Statistica arată că recrutorii petrec doar 15 secunde citind CV-ul. Prin urmare, e important să incluzi esențialul, într-o formă care să capteze atenția (cuvinte-cheie din anunț, performanțe, ceva care efectiv să te califice pentru postul dorit). Ai putea, la fel de bine, să intri în contact, pe Linkedin, cu persoanele responsabile de recrutare pentru poziția vacantă, ca să afli mai multe detalii și astfel să-ți mărești șansa, făcându-te remarcat. 

38841 de utilizatori deja și-au creat un CV profesionist

Pe delucru.md ușor poți crea un CV care va convinge angajatorii să te invite la interviul de angajare. Modelul de CV propus de echipa noastră a fost consultat de cei mai bun HR Manageri.

Creează CV
img