Sancțiuni mai mari pentru producerea ilegală a uniformelor de serviciu
21-08-2024 2554
Timp de citire: 1 min.

Sancțiuni mai mari pentru producerea ilegală a uniformelor de serviciu

Confecționarea și comercializarea uniformelor de serviciu ale instituțiilor de forță, adică pentru specialiștii din domeniul apărării și securității publice, în afara procedurilor de achiziții publice, va fi sancționată. Prin urmare, agenții economici vor putea desfășura această activitate doar în temeiul unui contract de achiziții publice, la solicitarea autorităților din domeniul apărării, securității naționale, ordinii publice și a sistemului administrației penitenciare.

Cât de mari vor fi amenzile?

În caz contrar, persoanele fizice vor achita o amendă de la 1.000 până la 4.000 de lei, iar persoanele cu funcții de răspundere vor fi sancționate cu amendă de la 4.500 la 7.500 de lei. În același timp, persoanele juridice vor plăti între 5.500 și 8.000 de lei, cu privarea de dreptul de a-și desfășura activitatea până la 5 luni.

Astfel, autoritățile își propun să prevină utilizarea abuzivă a uniformelor de serviciu și a însemnelor distinctive ale funcționarilor publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?