Reconfirmarea gradului didactic superior nu mai este obligatorie pentru profesori!
01-10-2024 4166
Timp de citire: 1 min.

Reconfirmarea gradului didactic superior nu mai este obligatorie pentru profesori!

Profesorii care au obținut de-a lungul carierei gradul didactic superior, nu vor mai fi nevoiți să-l reconfirme. Gradul va fi valabil pe întreaga activitate, iar scopul principal al noii reglementări este debirocratizarea sistemului educațional. Ministerul Educației și Cercetării a aprobat noi modificări la un regulament existent, care presupune atestarea cadrelor din sistemul de învățământ.

...

Dan Perciun

Ministrul Educației și Cercetării

„Prin această modificare a regulamentului dorim să eliminăm presiunea inutilă pe care sistemul o impunea până acum profesorilor care trebuiau să reconfirme periodic acest grad. Este un semnal clar că ne dorim să sprijinim cadrele didactice și să creăm un mediu profesional mai previzibil, mai respectuos și mai puțin birocratic”, susține ministrul Dan Perciun. 

De asemenea, cadrele didactice din învățământul preuniversitar nu vor mai fi nevoite să publice articole științifice pentru a obține gradul didactic superior. Totodată, cadrele didactice vor avea acces la o gamă largă de opțiuni pentru dezvoltarea competențelor în domeniul educației (formări continue).

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?