Funcționarii moldoveni ar putea fi detașați la Comisia Europeană pentru experiență
08-07-2024 950
Timp de citire: 1 min.

Funcționarii moldoveni ar putea fi detașați la Comisia Europeană pentru experiență

Dacă activezi într-o instituție de stat din Moldova, poți beneficia de o șansă unică. Funcționarii moldoveni implicați în procesul de integrare europeană, vor putea fi detașați la Comisia Europeană pentru a acumula experiență. Măsura are scopul de a consolida capacitățile țării noastre în procesul de aderare la UE. 

Autoritățile urmează să inițieze negocierilor și să semneze un Acord administrativ cu Comisia Europeană. Respectiv, funcționarii moldoveni vor putea participa la programele Experți Naționali Detașați (END) și Experți Naționali în Formare Profesională (ENFP), pentru a obține experiență practică în politicile de lucru ale Comisiei Europene.

Pentru programul ENFP, termenul de detașare este de la trei la cinci luni, iar în cazul END, termenul este de până la doi ani, dar care poate fi cumulativ maximum cinci ani. Republica Moldova va putea detașa funcționari publici care au activat cel puțin un an într-o instituție a statului și care, la revenire, vor contribui la procesul de integrare al țării noastre în Uniunea Europeană.

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?