Te-ai gândit vreodată la cel mai bun loc de muncă din lume? Îți imaginezi cum ar arăta? Cu oficii moderne în centrul unui oraș popular, cu gustări și cafea nelimitată, orar flexibil și zile suplimentare libere ca să ai mai multă grijă de tine? Dacă și pentru tine această combinație de beneficii este un combo perfect, atunci să știi că există companii internaționale care s-au gândit deja cum să le ofere angajaților săi acele condiții ideale de lucru care să-i motiveze să-și facă jobul cu plăcere și să fie mai productivi.
Compania Slido, parte a grupului Cisco - „Cel mai bun loc de muncă” în anul 2020, potrivit clasamentului Fortune, are sediul central în complexul Polus Towers din Bratislava. În clădirea din sticlă, Slido ocupă un etaj întreg de unde se deschid priveliști care-ți taie respirația și, desigur, care îți revigorează mintea într-o zi cu multe deadline-uri.
Oficiul este o combinație modernă dintre design contemporan și accente minimaliste, lăsând loc pentru ca fiecare membru al echipei să-l personalizeze după propriile idei. Pentru pauze, lunch sau chiar o tură de shopping, angajații au acces la un centru comercial modern, care se conectează direct cu clădirea de birouri, iar în imediata apropiere te poți relaxa pe malul lacului Kuchajda sau la restaurantul din preajmă. Poți chiar face și un duș rapid, dacă simți nevoia.
Sursa foto: https://www.capexus.cz/en/references/offices-slido
Fie că decizi să vii la birou cu mașina sau cu transportul public, oricare dintre opțiuni va fi potrivită. Și asta pentru că oficiul dispune de parcare externă și subterană securizată și se află la doar 700 de metri de stația de metrou și este deschis 24/7. Accesul în clădire și la etajele superioare este asigurat de ascensoare spațioase, silențioase și scări pentru persoanele în scaun rulant sau pentru cărucioarele pentru copii.
Pe lângă sălile de conferințe clasice, la Slido vei găsi inclusiv săli de concentrare, unde te poți întâlni cu partenerii de afaceri sau organiza întâlniri de lucru. În unele camere de concentrare mai mici te poți refugia pentru a prelua apeluri telefonice importante sau să te concentrezi asupra unor sarcini dificile în liniște și pace deplină. Sălile de concentrare au fotolii confortabile, mese mici și condiții acustice bune.
Sursa foto: https://www.capexus.cz/en/references/offices-slido
La Slido, joburile vacante sunt la mare căutare, însă dacă ai noroc și ai capacități bune în IT, poți prinde o oportunitate prin cadrul proiectului „Digi Talents”, destinat tinerilor specialiști din Moldova și Slovacia, pasionați și dornici să se dezvolte în sectorul TIC.
Conlucrând până anul trecut în patru clădiri diferite, angajații companiei slovace IBM s-au mutat într-un oficiu modern de 29 mii metri pătrați, construit special pentru ei de dezvoltatorul slovac HB Reavis, ținând cont de recomandările CBRE Slovacia, o firmă de consultanță imobiliară, condusă de experți din domeniul arhitecturii, al strategiilor privind locurile de muncă și al managementului de proiect.
Clădirea New Apollo a fost construită ținând cont nu doar de parametrii comerciali și criteriile de afaceri, dar și de o analiză și evaluare detaliată a peste 200 de cerințe tehnice ale companiei, a specificului locurilor de muncă și a cerințelor individuale pentru amenajarea viitoare. Experții spun că aceasta este cea mai importantă relocare din istoria imobiliară de birouri în Slovacia. Oficiul corespunde standardelor internaționale privind siguranța la locul de muncă, dar și celor mai recente tendințe în materie de design și arhitectură.
Programul de mobilitate a locurilor de muncă și de promovare profesională „Digi Talents”, o colaborare dintre Moldova și Slovacia în domeniul TIC, îți oferă șansa să aplici pentru joburi bine plătite la IBM. Pornești de la 1350 euro (+ o groază de beneficii) și poți crești cât te țin puterile și abilitățile.
Nici Orange Slovacia nu rămâne în urma la capitolul cele mai bune condiții de muncă pentru angajații săi. Construit în 2013, oficiul central al companiei se găsește în centrul Bratislavei, nu departe de oficiul Slido. La capitolul impact asupra mediului putem spune că Orange este una dintre cele mai responsabile companii la nivel mondial, aspect care s-a reflectat și în construcția oficiului din Slovacia. Clădirea de circa 19 mii metri pătrați are clasa energetică A și a obținut certificatul „LEED GOLD certificate”, care se oferă în urma unei evaluări riguroase a procesului de proiectare, construcție și exploatare a proiectelor care reduc emisiile de carbon, energia și deșeurile, economisesc apa, acordă prioritate materialelor mai sigure și reduc expunerea societății la toxine. Cu siguranță, lucrând în oficiul Orange Slovacia angajații se simt mai sănătoși.
Sursă foto: https://jmatelier.eu/centrala-orange
În esență, designul și spațiile din cadrul oficiilor corespund identității corporative, mesajelor prietenoase și imaginilor distractive pe care le poți vedea adesea chiar și în campaniile comerciale. Oficiul dispune de săli open space, săli de ședințe, spații pentru a lua prânzul sau pentru a savura cafeaua la etajele superioare de unde vizualizezi cu ușurință orașul în toată splendoarea sa.
Sursă foto: https://jmatelier.eu/centrala-orange
Fii cu ochii pe joburile disponibile în Slovacia și prinde șansa ta pentru o carieră de succes în Europa. Iar dacă vrei să afli mai multe despre beneficiile programului „Digi Talents”, citește articolul nostru la acest subiect sau vizitează direct site-ului proiectului.
Acest articol a fost realizat cu asistența financiară a Uniunii Europene, contractată de ICMPD prin Facilitarea Parteneriatelor pentru Migrație. Conținutul acestui document este responsabilitatea exclusivă a Agenției pentru Dezvoltare și Mobilitate (EMA), a Coaliției Digitale și a Asociației Moldovei a Companiilor TIC (ATIC) și nu poate fi considerat în niciun caz ca reflectând poziția Uniunii Europene și a ICMPD.