Interviul de angajare este o ocazie minunată nu doar pentru angajatori, ci și pentru tine, potențialul angajat, de a afla detalii importante despre jobul pe care ți-l dorești și compania pentru care urmează să lucrezi. Pentru a-ți crea o imagine cât mai amplă despre specificul activității ce urmează și condițiile de lucru, e necesar să pui întrebări inteligente. Informațiile pe care le poți aduna cu ajutorul acestora te vor ajuta să iei decizia finală – de a accepta sau nu oferta propusă de angajator. Atunci când pregătim întrebări pentru angajatori la interviul de angajare, este esențial să ne orientăm către situații și exemple concrete, evidențiind astfel competențele profesionale relevante. Este crucial să manifestăm competențe de comunicare prin formularea unor întrebări bine articulate, concentrate pe situații și exemple concrete. Nu rata această ocazie! Interviul este momentul perfect pentru cercetare. Iată câteva idei de întrebări care te-ar putea ajuta să clarifici mai multe lucruri:
Aceste întrebări te vor ajuta să înțelegi dacă anagajatorul are stabilite responsabilități și obiective clare pentru persoana care va ocupa acest rol sau acestea vor fi inventate din mers și comunicate haotic.Atunci când ai o claritate referitor la munca ta, este mult mai ușor să fii evaluat, să faci progrese și să fii bonusat pentru atingerea obiectivelor.
Aceste întrebări te vor ajuta să înțelegi dacă există claritate pentru creșterea acestei companii. dacă are o viziune, misiune și valori la care să te alături. Dacă răspunsul este vag, ar trebui să te mai gândești. Când compania nu are viziune, nici angajații nu au predictibilitate și asta înseamnă că mereu sunt stresați, întrucât nu au o traiectorie clară.
Aceste întrebări te vor ajuta să înțelegi dacă firma are un management sănător, care încurajează învățarea continuă, atingerea obiectivelor, dezvoltarea de abilități noi și creșterea profesională.
Evident, înainte de a pune o întrebare, asigură-te că ai studiat foarte bine informațiile despre companie afișate în mediul online, pe site-ul acesteia, în postările de pe rețelele de socializare etc. Astfel vei evita întrebările inutile și vei demonstra că ești informat și pregătit bine de interviu.
Aceste întrebări se adresează spre finalul interviului. Poți include orice întrebare despre flexibilitatea programului, posibilitatea de a lucra remote, cum va arăta locul de lucru, ce dotări ți se vor oferi, salariu, concediu, lucrul peste program, pașii următori etc.
Tot ce ți-am prezentat mai sus sunt doar câteva exemple. Poți să îți personalizezi lista după necesități și bunul plac.
În timpul interviului ai șansa de a înțelege mai bine ceea ce te așteaptă și să previi multe situații neplăcute pe viitor. Informează-te cât mai bine despre tot ceea ce reprezintă angajatorul înainte de a accepta oferta de angajare. Mult succes și la cât mai multe reușite profesionale!