Câți părinți, care au decis să-și transfere copiii la o școală mai bună, vor primi alocații?
03-10-2024 2094
Timp de citire: 1 min.

Câți părinți, care au decis să-și transfere copiii la o școală mai bună, vor primi alocații?

Părinții a peste 340 de copii, care au fost transferați la o altă instituție de învățământ, cu un număr mai mare de 50 de elevi, vor primi lunar o alocație de 1.000 lei. Anunțul a fost făcut de ministerul Educației și Cercetării, care a mai precizat că în acest mod, vor fi create mai multe oportunități de studii pentru elevi. Ministerul a aprobat lista beneficiarilor de alocație. 

Plata va fi efectuată începând cu luna următoare depunerii cererii, prin intermediul „Poșta Moldovei”. Beneficiarii vor fi informați despre transfer de către structurile locale de specialitate din domeniul învățământului

Alocația pentru sporirea accesului la studii de calitate se acordă pe un termen de doi ani, calculat din momentul înscrierii elevului în noua instituție publică de învățământ primar sau secundar. Alocațiile sunt neimpozabile și nu se vor acorda pe perioada lunilor iunie-august.

Potrivit autorităților, transferul elevilor din școlile mici în școli mai mari aduce mai multe beneficii, inclusiv acces la resurse mai bogate cum ar fi laboratoare bine echipate, cabinete școlare dotate cu echipamente moderne, biblioteci mai mari și o gamă mai largă de materiale didactice. De asemenea, o școală mai mare oferă mai multe oportunități academice și performanțe îmbunătățite și un nivel mai ridicat de instruire.

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?