Salarii mai mari pentru profesori din 2025
19-09-2024 240
Timp de citire: 1 min.

Salarii mai mari pentru profesori din 2025

Salariile cadrelor didactice vor fi majorate de la 1 ianuarie 2025. Asigurarea vine din partea ministrului Educației și Cercetării, Dan Perciun. Deocamdată nu este clar procentul de creștere salarială, întrucât Guvernul examinează veniturile bugetului de stat și abia în octombrie-noiembrie va fi clar cu cât va crește remunerarea profesorilor.

Ministrul Educației și Cercetării spune că în anul 2024 nu vor mai exista majorări de salarii pentru cadrele didactice, întrucât remunerarea dascălilor au crescut de la 1 ianuarie. Atunci, majorarea a fost de la 2000 la 2300 de lei, ceea ce a reprezentat o creștere salarială cu 15%. În acest scop, din bugetul de stat a fost alocat un miliard de lei.

...

Dan Perciun

Ministrul Educației și Cercetării

„Eu am spus și anterior că majorări în acest an nu vor fi. Urmează, de la 1 ianuarie 2025. Nimeni n-o să dea acum detalii cu privire la valoarea majorării. Suntem în plin proces de definitivare a planificării pentru următorii trei ani, suntem în discuții pe buget, ne clarificăm acum în privința resurselor care vor fi disponibile anul viitor. În perioada octombrie-noiembrie, vom avea o claritate cu cât vor fi majorate salariile anul viitor”, a spus Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării, în cadrul unei emisiuni.

Noul an școlar a început cu un deficit de 1.833 de profesori, care predau mai multe discipline pentru a suplini lipsa cadrelor didactice. În anul de studii 2024-2025, în școlile din Moldova au fost angajați 407 absolvenți ai facultăților pedagogice, un număr record pentru ultimii cinci ani. Totodată, autoritățile au întreprins mai multe măsuri pentru a îmbunătăți situația. Au oferit cursuri gratuite de reprofilare pentru cadrele didactice, au majorat până la 200.000 de lei indemnizația pentru tinerii specialiști. De asemenea, un sfert din cele 8.694 de locuri cu finanțare de la bugetul de stat au fost oferite specialităților cu profil pedagogic.

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?