31 de mii de pensioneri vor beneficia de o plată unică de 2.300 lei
10-10-2024 11696
Timp de citire: 1 min.

31 de mii de pensioneri vor beneficia de o plată unică de 2.300 lei

Un nou program de suport, elaborat cu ajutorul partenerilor de dezvoltare, pentru pensionari. Peste 31.000 de pensionari vor primi o plată unică, în valoare de 2.300 de lei. De suport vor beneficia persoanele care:

  • la momentul pensionării au avut un stagiu minim de cotizare de 40 de ani;
  • în prezent, au o pensie mai mică de 3.300 de lei.

Potrivit ministerului Muncii și Protecției Sociale, mai exact, 31.022 de pensionari întrunesc criteriile enumerate și vor primi suportul financiar. Plata unică va fi oferită din oficiu, în mod proactiv. Aceasta înseamnă că beneficiarii nu vor trebui să meargă la Casa Națională pentru Asigurări Sociale și să depună o cerere sau să prezinte documente justificative. 

...

Alexei Buzu

Ministrul Muncii și Protecției Sociale

„Plata va fi disponibilă la oficiile poștale din toată țara, începând cu primele zile ale lunii noiembrie. Pentru a beneficia de suport, pensionarii din categoriile enumerate vor prezenta buletinul de identitate la oficiul poștal. Persoanele vor primi notificări din partea Guvernului, prin care vor fi informați despre metoda de colectare a plății și unde se pot adresa”, a anunțat Alexei Buzu, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

La moment, în Republica Moldova, stagiul minim de cotizare este de 34 de ani. Acești peste 31.000 de pensionari au lucrat și au contribuit cu cel puțin 6 ani peste stagiul de cotizare, dar pentru că au muncit în sectoare cu salarii mici, s-au pomenit cu o pensie minimă sau o alocație mai mică de 3.300 lei. Din acest motiv, a fost selectată această categorie pentru a-i oferi mai multă susținere din partea Guvernului. Un program similar a mai fost implementat în anul 2023, atunci când 56.000 de pensionari au beneficiat de o plată unică de 3.000 lei.

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?